donderdag 28 juni 2012

...er was eens een BIM blog...


Sinds 2008 is Hendriks al bezig met BIM. Voor veel van mijn collega’s is dit een interessant onderwerp, maar tegelijkertijd onbekend terrein. Vooral voor de toepassing van BIM binnen onze verschillende projecten is er vanuit de organisatie veel interesse. Tijdens een recent overleg werd mij daarom gevraagd om jullie, mijn collega’s, over dit onderwerp op de hoogte te houden.

Dit blog is een eerste aanzet daartoe. Ik zal jullie via deze weg regelmatig informeren over de verschillende ontwikkelingen rondom BIM. Enkele voorbeelden hiervan zijn:
  • het toepassen van BIM binnen de projecten van Hendriks;
  • deelname aan de BIM-koplopersgroep van zowel Bouwend Nederland als UNETO-VNI;
  • deelname aan de klankbordgroep van het BIC vanuit TNO;
  • het toepassen van ketendigitalisatie middels IFC met Xella, staalleveranciers en kozijnfabrikanten. 


Dat er vanuit de organisatie vraag is naar meer informatie over de ontwikkelingen rondom BIM geeft aan dat het idee achter BIM langzaam begint te landen. Steeds meer collega's zien de mogelijkheden en kansen van BIM en beseffen dat het niet om een 'hype' gaat, maar dat BIM in potentie een zogenaamde paradigma shift zou kunnen veroorzaken. Met de (financiële) crisis als katalysator en een nieuwe generatie die er aankomt, zie ik BIM als ideale tool om ons primaire bouw- en ontwikkelproces slimmer, efficiënter en vooral leuker te maken!

In de toekomst zullen ook andere collega's dit blog gaan voorzien van informatie vanuit hun eigen projecten. Daarmee krijgen jullie een goede dwarsdoorsnede van alle BIM-gerelateerde activiteiten die spelen binnen ons bedrijf. 

Tevens het verzoek om dit BLOG interactief te gebruiken en vragen, opmerkingen en commentaar achter te laten! Op die manier kun je de richting mede bepalen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten