zaterdag 30 juni 2012

Branche Innovatie Contract - Virtueel Bouwen

Vanuit Hendriks bezit ik een zetel in de klankbordgroep van het project “Branche Innovatie Contract Virtueel Bouwen” dat door TNO wordt uitgevoerd, met als opdrachtgevers vier brancheorganisaties:
·        Bouwend Nederland
·        Bond Nederlandse Architecten
·        NL Ingenieurs
·        UNETO-VNI

Deze setting is tamelijk uniek, omdat er 4 branche organisaties zijn die samenwerken met eenzelfde doel voor ogen. Dit doel is om BIM als vehikel voor samenwerking in de sector bekender te maken en de betrokken bedrijven er mee aan de slag te laten gaan. Hiervoor zijn een aantal subdoelen gedefinieerd:
·        het creëren van één gemeenschappelijke taal in de samenwerking rondom een bouwproject, met behulp van BIM.
·        Betere aansluiting met toeleveranciers en opdrachtgevers.
·        Innoveren en ketendigitalisering, bedrijven flexibel en toekomstgericht maken.
·        Innovaties en kennis daarover (m.b.t. BIM) breed verspreiden.

Om invulling te geven aan deze doelen worden er technologieclusterprojecten (TC's) opgezet met daarin vertegenwoordigers van alle branches. Hendriks draait mee in een TC die gaat over Level Of Details (LOD) binnen een BIM. 

Vanuit het BIC is tevens de wens uitgesproken om ook de (bracnhorganisaties) van toeleveranciers / opdrachtgevers bij technologieclusterprojecten te betrekken. De onderwerpen binnen de technologieclusterprojecten moeten bijdragen aan innovatie, ketendigitalisering, en bedrijfsvoering. De resultaten uit de TC's worden breed gedeeld (door symposia, publicaties, workshops) en op een centrale website verzameld.

Meer info: www.ibim.nl 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten