dinsdag 8 januari 2013

2013...het jaar van de Waarheid!?

We kennen het allemaal natuurlijk: het is januari en alle marketingafdelingen draaien op volle toeren om de markt te vertellen wat er dit jaar staat te gebeuren in welke branches. Vaak staan hier ook de nieuwjaarsaanbiedingen van diverse software-oplossingen met neonletters aangekondigd, waarbij de kortingen zich nog nadrukkelijker manifesteren met knipperende effecten. 

Diezelfde marketingafdelingen meldden in december dat er grote stappen zijn gemaakt het afgelopen jaar en dat ze uitkijken naar het komende jaar. Maar terugkijkend naar het affiche van 11 maanden daarvoor, zullen weinigen alle verwachtingen gerealiseerd hebben zien worden binnen het geïnvesteerde budget...






Hendriks Bouw & Ontwikkeling zal u met betrekking tot  BIM dan ook niet vertellen wat er dit jaar staat te gebeuren in de bouwbranche. Dat bepaalt u immers helemaal zelf, u bent de branche. 

Zonder commitment van onze co-makers (in 2012 nog onderaannemers geheten), kunnen wij onze ambities niet waarmaken. Daar waar wij die commitment bij u vinden (en de eeuwige dooddoener op dit leuke feest, de euro, vakkundig afgetikt wordt) durven wij u te schetsen hoe de branche leuker kan zijn dan dat deze in de jaren achter ons ooit is geweest! Dat wij niet zoeken naar de prijsvechter met een waslijst aan meerwerk. Dat wij niet zoeken naar een dialoog waarbij we naast al het sap ook het liefst nog de citroen zelf uit de citroen wringen. Maar dat wij durven te gaan voor een gezonde setting, waarbij we ons realiseren dat er ook bij uw bedrijfsvoering een redelijke marge noodzakelijk is en waarbij wij samen met u de kansen en risico's zullen benoemen en hier samen de zorg voor dragen. Op deze manier laten wij het o zo gekoesterde wantrouwen van de laatste jaren achter ons en zoeken samen naar de meerwaarde van onze samenwerking.

Wij beloven niets, reken ons hier in december ook niet op af. Mocht u iets van deze geschetste omgang zien in uw eigen visie, mocht u eenzelfde gedachte hebben, maar bang zijn om deze te ventileren in een markt vol schurken, boeven en ander gespuis... schroom dan niet en laat het ons weten! Wij zullen er alles aan doen om "onze samenwerking" tot een (integrale) meerwaarde te laten zijn die continuïteit voor u en ons waarborgt. 

Meer investeren dan een telefoontje, een kop koffie en een visie is niet noodzakelijk.

Heeft u al een betere aanbieding ontvangen deze maand?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten